Beregening met grondwater.

Waterput slaan, puls, grondwaterbron. Verschillende benamingen voor een manier om grondwater te onttrekken om uw tuin te kunnen besproeien.

Wanneer u van een grondwaterput bent voorzien, bent u zeker van een duurzame besproeiing van uw tuin.

 

Wat is een grondwaterbron?

Bij het plaatsen van een grondwaterbron gaat er een PVC buis in uw tuin de grond in tot een diepte voor voldoende grondwater. Deze buis is voorzien van een filter die het water filtert en ontdoet van zand . Een waterpomp zal vanuit deze buis het grondwater omhoogpompen. Op deze manier kunt u uw tuin duurzaam sproeien.

Het grondwater wordt licht gefilterd maar is niet geschikt om te drinken.


Hoe diep zit een grondwaterbron?

In Nederland word al vrij ondiep grondwater gevonden. Uiteraard is dit per tuin verschillend. Wanneer uw tuin in een klei-achtig gebied ligt zal de grondwaterbron dieper moeten zitten om grondwater te vinden.

Bij een grondwaterbron is het belangrijk om zo schoon mogelijk water te vinden.Er bestaat altijd een kans op ijzerhoudend[roest] water. Dit is uiteraard niet bevorderlijk voor uw beregenings installatie.

Omdat wij al vele grondwaterbronnen in onze omgeving geplaatst hebben zijn wij redelijk bekend met de diepte van een bron op locatie. Toch blijft elke grondwaterbron anders en bekijken wij op het moment altijd hoe diep we de grond in moeten voor een grotere kans op schoon water waar u uw tuin perfect mee kunt sproeien.

Neem voor meer informatie over een grondwaterbron in uw tuin contactop met ons.

Wij kunnen samen met u kijken wat er mogelijk is voor uw tuin.