Verschillende types pop-upsproeiers

Er zijn verschillende pop-up sproeiers voor verschillende toepassingen. Denk aan sportvelden, tuinen, gazon en landbouw. Voor tuinen en gazon worden vaak sproeiers gebruikt met een reikwijdte uiteenlopend van 4 tot 12 meter. Wij werken vooral met pop-up sproeiers van het merk "rainbird" .

De werking van deze sproeiers is bij allemaal hetzelfde. Als een pop-up sproeier totaal rond kan draaien noemen we dit full circle (360º). Wanneer deze slechts een beperkte hoek kan maken, in de meeste gevallen 40º - 360º, noemen we dit part circle.  

Het is belangrijk om te weten waar u de sproeiers moet plaatsen en wat voor planten u wilt besproeien voor de juiste pop-up sproeier. Hierbij kunnen wij u helpen d.m.v. een vrijblijvende offerte voor een beregeningsinstallatie die passend is voor uw tuin.

pop-up sproeiers in uw gazon

Pop-upsproeiers zijn ook geschikt voor beregening van uw gazon. De pop-upsproeiers zijn weggewerkt/ verzonken in uw gazon. Hierdoor kunt u uw gazon gewoon maaien.

Wanneer de pomp aangaat en druk geeft komen de sproeiers omhoog om uw gazon te beregenen. Wanneer u uw pomp weer uitzet (of de pomp vanzelf uitschakelt bij een volautomatische beregening) zullen de pop-upsproeiers vanzelf weer terugzakken in de grond.