Heeft een aangelegd beregeningssysteem nog onderhoud nodig?


Een aangelegd beregeningssysteem heeft onderhoud nodig. Zo moet u aan het einde van het zomerseizoen uw beregeningsinstallatie aftappen. Dit om te zorgen dat het water in de leidingen niet kan bevriezen en hierdoor stukgaan. Wanneer het zomerseizoen weer start moet de beregeningsinstallatie weer opgestart worden. Ook uw sproeiers kunnen verstopt raken door zand e.d.. Om uw tuin goed te kunnen beregenen zult u moeten zorgen de sproeiers weer schoon zijn.

Na aanleg van uw beregeningssysteem bij ons kunt u met ons een onderhoudcontract afsluiten. Wij zullen er dan voor zorgen dat deze werkzaamheden voor uw gedaan worden en niet vergeten worden.

Help! Mijn pomp doet het niet?

Er kunnen verschillende zaken aan de hand zijn waardoor een pomp het niet doet. Ten eerste is het belangrijk dat uw pomp gevuld is met water. De aanvoerslang moet water aankunnen zuigen, zorg er voor dat de pomp dit kan. Doet uw pomp het hierna nog steeds niet dan kunt u controleren of er geen lucht in de pomp zit. In de meeste gevallen zitten er nog luchtbellen in de pomp.

Controleer de schroefdraadconnectie of deze luchtdicht zijn afgesloten. Gebruik hiervoor eventueel wat teflontape wanneer dit er nog niet aan zit of vernieuw deze.

Mocht uw pomp het nog niet doen kunt u altijd contact opnemen met ons. Wij kunnen de pomp controleren en indien nodig repareren.